Mors (gen)indkøring til arbejdspladsen

10 fede ting ved at komme tilbage på arbejde

1. Man har samtaler med voksne mennesker, som ikke omhandler (mængde, konsistens, farve og lugt på) barnets afføring, lyde der lyder som ord, gylp, påklædning af barn, nye køb til barn, hvad barnet ikke må, hvad barnet godt må, hvor lang en lur barnet tog, hvor meget barnet har spist, hvor nuttet barnet er, hvor sur barnet er (indsæt selv mere).

2. Man sidder ned og spiser sin frokost, helt i fred eller i selskab som ikke forventer underholdning i en sådan grad at man ikke får spist. Og man har desuden selv valgt den frokost man spiser, det er ikke bare resterne af de rugbrødshapsere barnet har nægtet at indtage med derimod har rørt ved og spyttet på.

3. Man er alene på toilettet, uanset hvad man er derude for. Oh my god. Det var jo lige før jeg glemte at lukke døren efter mig, fordi det bare er blevet så meget en vane, at Brokamøben enten skal kigge mig i øjnene uanset hvad der kommer ud af mig, eller om ikke andet skal kunne se mig, for så at konstatere at jeg ikke kan flytte mig, og derfor går i gang med ting såsom at rode med elektricitet eller holde balancen omkring livsfarlige hjørner og kanter, og gerne lige tilpasset et fald (og dertilhørende tudetur) efter hvornår man er allermest hjælpeløs ude på toilettet.

4. KAGE! Der er unægteligt meget kage på min arbejdsplads, og det er helt fantastisk at man kan spise det, uden at tænke over om Brokamøben er vågen eller sover, for den lille dame skal jo ikke have kage. Det burde jeg måske heller ikke spise, men fuck it. Living on the edge, mom-style! WUHU!

5. Man kan have det samme sæt tøj på i 8 timer, uden at der kommer andres snot, savl og lort derpå. Jeg har aldrig følt mig så ren i hele mit liv. Brokamøben er en dejlig lille sur skid, men hun er også en svinende lille sur skid.

6. Jeg gør ting dagligt som jeg er dygtig til, og som jeg har erfaring med. Jeg er meget mere på hjemmebane på min arbejdsplads end jeg er i morrollen. Det skal nok komme, det der med at være erfaren mor, men lige nu, der er der konstant nye udfordringer, som føles meget større end de er, fordi man ikke har prøvet noget lignende før. På arbejdet er jeg langt mere sikker i min sag.

7. LØN! Hold nu kæft hvor bliver man altså ikke rig af barselsdagpenge. Jeg havde kun lige akkurat til at dække mine faste udgifter hver måned. Heldigvis havde jeg sparet penge op til de måneder jeg skulle på dagpenge, så jeg havde bare lidt at flytte rundt med. Det havde sgu været en fucking lang barsel hvis jeg ikke havde gjort det. Jeg håber aldrig nogensinde at jeg kommer på dagpenge igen i mit liv. Fast indkomst er så meget federe.

8. Man føler pludselig at man har et socialt liv. Jeg har faktisk været ret social under min barsel, også med andre end min (skønne) mødregruppe, men jeg må erkende at det sociale også tit er blevet nedprioriteret fordi man f.eks. kun har sovet sammenlagt 4 timer i et døgn, eller har en baby med tandsmerter og raseriudbrud. Men nu er man igen sammen med voksne mennesker der ikke kun ser en som en behovsmaskine.

9. Man har sin krop for sig selv. Der er ikke konstant en eller anden der skal bæres, tørres om munden, der hiver dig i håret, nyser på dig eller randomly stikker sine fingrer ind i næse og mund på dig. Og overvej lige hvor creepy det ville være hvis der faktisk var folk på ens arbejdsplads der gjorde sådan noget? Så skulle man bære rundt på Margit fra IT, eller rages i munden af ens chef.

10. Man er ikke i konstant beredskab. Måske har det noget at gøre med at Brokamøben pt er OVERALT, fordi hun kan kravle, og næsten kan gå, men når jeg er sammen med hende, så er jeg konstant opmærksom, og pisser rund efter hende som en skygge, for at sikre mig at hun ikke smadrer et eller andet, eller kommer voldsomt til skade. Og jeg kan faktisk nyse, hoste og leve med lyd, uden at være nervøs for at vække en eller anden som så er pisse sur resten af dagen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mors (gen)indkøring til arbejdspladsen