Når man har for travlt til at bade, har man brug for god parfume

Mit fjæs før og efter Brokamøbens ankomst

Hold nu kæft hvor sker der bare meget med en når man bliver mor, og ikke kun på den der fundamentale kærlighedsmåde. Billedet til venstre er taget af en pissedygtig amatørfotograf, Genia Jensen, og billedet til højre er et vaskeægte selfie (uden filter, jow jow, man kan godt lidt). Selvfølgelig er der kæmpe forskel på billedkvalitet, og lys, da der var alverdens udstyr forbundet med venstre billede og självklart ikke på det højre, selvom jeg nu godt gade at have et lille selfiestudio hjemme i stuen. Det venstre billede er taget lige inden jeg blev gravid, og det højre er taget for en måneds tid siden.

Men det er nu ikke billedkvaliteten jeg vil fokusere på, det er simpelthen mit udseende. Jeg har alle dage været forfængelig, og ELSKET at lege med make-up og forskellige looks, så selvom at det venstre billede måske ser ekstremt ud mht mængden af make-up, så var det ikke usædvanligt at jeg kunne se sådan ud til hverdag før jeg fik barn. Jeg havde nok ikke helt så mørk en læbestift på til hverdag, og nok heller ikke øjenskygge, men ellers, så er det pretty much mit hverdagslook. På billedet har jeg primer, concealer, foundation, contour, pudder, dip brow, øjenskygge, kohl, flydende eyeliner, mascara, falske vipper, brow gel, lipliner, læbestift, highlighter OG settingspray på. 16 produkter. Og til hverdag var det kun måske læbestiften, liplineren og øjenskyggen jeg ikke havde på. Alt det andet havde jeg på. Jeg brugte nok 45 minutter om morgnen på at ordne hår og make-up. Før Brokamøben havde jeg desuden ikke rigtigt nogle øjenbryn, fordi de var skamplukkede, og havde været det siden starten af 00’erne.

På billedet til højre har jeg 3 produkter på; pudder, blush og mascara på de nederste vipper. Jeg har dog også lash-extensions på som jeg får fyldt op en gang om måneden. Og så farver jeg mine øjenbryn en gang om måneden også. Det tager mig 5 minutter om morgnen ca.

Jeg havde aldrig troet at jeg ville blive nødt til at skære ned på mit make-up forbrug og min beautyrutine, fordi jeg følte at det var blevet til en del af min identitet. Jeg tænkte at det helt klart var noget jeg ville sætte højt på min prioriteringsliste. Det viser sig at jeg alligevel bedre kan lide at sove end at lægge make-up, og jeg har det faktisk helt okay med det. Det bedste der er kommet ud af min graviditet (udover Brokamøben selvfølgelig) er helt klart at jeg har fået mine øjenbryn igen. Men hold nu kæft hvor var det en nederen overgangsperiode hvor de voksede ud, og jeg ikke “måtte” plukke dem. Egentligt startede det med at jeg ikke havde tid/overskud til at plukke dem. Så ville jeg havde dem microbladet, men det måtte jeg droppe fordi man ikke må få det lavet når man ammer. Så tænkte jeg fuck it, jeg prøver sgu bare at lade dem gro ud. Og de har faktisk en ganske fin form. Hold nu kæft hvor er det rart at have øjenbryn. Jeg bruger måske 1o minutter om måneden på at farve dem, så det er jo helt sindssygt så stor en kontrast det er til min rutine før Brokamøben.

Det er ikke fordi jeg ikke er forfængelig længere, men jeg er simpelthen blevet nødt til at erkende at jeg bliver nødt til at prioritere min tid så smart som muligt for at få hele mit hverdags-tetris til at gå op. Så jeg betaler mig fra at få ordnet vipper, så jeg kan lade vær’ med at lægge mascara, og så farver jeg mine bryn selv. Det er nok noget at det bedste jeg har gjort for mig selv længe. Jeg kan da ind imellem godt savne at lægge den syge krigsmaling, men jeg tror måske alligevel at jeg ville føle mig malplaceret med det nu.

Plus det faktum at Brokamøben elsker at rode, slikke og pille mig i fjæset. Tænker ikke at det er verdens smarteste idé at hun konsumerer flere kilo kosmetik om ugen. Normalt er jeg ret meget en alt-med-måde-mor, men nok ikke lige i den retning (heller ikke med alkohol, koffein og stoffer, bare rolig). Men altså, hold nu KÆFT hvor er det vildt hvor meget der kan ske på så kort tid. Ens verden ændrer sig SÅ meget. Og det er seriøst også vildt befriende at jeg kan gå på gade, uden make-up på nu, og IKKE føle mig nøgen. Min make-up var simpelthen så fast del af min identitet at jeg følte mig nøgen, grim og forkert når jeg ikke havde den på. Det er fandeme vildt.

2 kommentarer

 • Maria

  Kan klart anbefale microblading, jeg fik det lavet da jeg stadig ammede (fyyyh!) og det er altså virkelig en luksus ikke at skulle tænke på det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Røntved Jeppesen

   overvejer det også stadig ind imellem! Det er jo SÅ flot altså!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man har for travlt til at bade, har man brug for god parfume