Mine fødselsdagsønsker 2018

De 10 Mor Bud – #1

I forbindelse med at jeg (og Rasmus) nu har formået at holde os selv, og Brokamøben i live i næsten et år, har jeg reflekteret over den første tid af min kommende livslange karriere som mor. Jeg har skrevet 10 bud man med fordel (og med god samvittighed) kan følge, som virkelig vil gavne en, holde ens psyke nogenlunde i balance, gøre en til en bedre mor og hjælpe en med at holde fast i den person man var inden man blev mor.

Jeg tænker at jeg vil dele et bud adgangen, og skrive en lille  forklaring til hvert bud. Det skal lige siges at jeg indtil nu ikke selv har været lige god til at følge ALLE budene, men jeg er selvkritisk og reflekterende nok til at indrømme at jeg ville have godt af at gøre det fremover.

Mor bud nr. 1: “Drik rødvin og se serier”.
I det første lange stykke tid af min barsel var jeg 100%, hele tiden, både når jeg sov og når jeg var vågen. Det tror jeg er en helt naturlig ting, især for førstegangsmødre. Jeg kunne simpelthen ikke fokusere på andet end min baby, og når hun sov, så skulle der ordnes en masse praktiske ting i forbindelse med baby; jeg skulle drikke ammete, jeg skulle malke ud, jeg skulle skolde sutter, skolde sutteflasker, vaske hendes tøj, kigge på hende imens hun sov, spise en masse mad så jeg kunne holde min mælkeproduktion i gang, kigge lidt mere på hende imens hun sov osv. osv. Jeg tog aldrig en pause fra babys behov, heller ikke når hun sov og reelt set ikke havde nogle behov at stille udover faktisk at sove, hvilket resulterede i at jeg ikke havde fokus på mine egne; det der med at gå på toilettet og spise når man var sulten, det var ikke rigtigt noget jeg gjorde mig så meget i.

Jeg er blevet bedre til det nu, thank god. Rasmus og jeg har indført en fast dag om ugen, hvor vi drikker et glas rødvin og ser serier, efter at Brokamøben er blevet puttet. Selvom det ikke er voldsomt meget tid vi reelt bruger på det, så giver det mig et kæmpe pusterum, og det tvinger min hjerne til at lukke røven med alle de ting jeg “skal nå”. Det giver os samvær som par og som kærester (og ikke bare som mor og far). Det er skide lækkert, og jeg vil seriøst anbefale ALLE forældre, om de er i et parforhold eller verdens sejeste aleneforældre, at gøre det. Det er så tiltrængt med en pause, og det er nemt at forholde sig til en fast dag hvor det er planlagt. Når det er sat i skema, så betyder det at jeg prioriterer det, og det er så vigtigt.

Hvis jeg havde vidst hvor vigtigt det var, så ville jeg nok have indført det noget før, for det er så dejligt, også bare at have andre ting at tale om, end kun lortebleer, mængde af madindtag, hvor stor hun bliver og alle de andre emner der optager søvnberøvede, røvforelskede-i-eget-afkom, førstegangsforældre. GØR DET! I vil ikke fortryde det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine fødselsdagsønsker 2018