Fryser-mad

De 10 Mor Bud – #2

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg elsker min familie højere end noget andet i verden. Måske er det sådan en gang Stockholmsyndrom der spiller sig ud herhjemme? Når ens primære opgave er at opfylde andre behov, så kan man (læs: jeg) godt nå derud, hvor man er lige ved at sprænge i luften, fordi ens egne behov bliver tilsidesat. Det er en helt naturlig del af det at blive mor, og det er også sådan det skal være, men for at bevare energien, det gode humør, og overskuddet, så er det simpelthen SÅ vigtigt at råbe pik og skride en gang imellem. Jeg gør det et par gange om ugen, hvor jeg tager op at træne, eller ser en veninde. Det er så vigtigt et frirum for mig, og de uger, hvor det af en eller anden grund ikke kan lade sig gøre at få familiekabalen til at gå op, så jeg kan komme ud af døren, der mangler jeg det så meget at jeg kan mærke det helt ind i knoglerne.

Det er ikke kun det der med at dyrke motion jeg mangler (selvom motion jo helt automatisk avler energi), det er også det der med at komme ud at være noget andet end mor i en time eller to. Hvor man kan tale om andre ting end Brokamøben, eller hvor man kan lade helt vær’ med at tale, hvis man ikke magter det. Det er så vigtigt for mig at gøre sådan nogle ting for mig selv, for ellers kan jeg mærke, at hende jeg var, før Brokamøben, langsomt bliver kvalt, og det synes jeg sgu er ærgerligt hvis hun bliver, for hun var sgu da meget cool altså.. Min kæreste kunne også virkelig godt lide hende, så jeg synes at jeg skal holde lidt fast i hende.

Så mor-bud nr 2 er simpelthen; efterlad din familie (bare for en stund)! Det er ikke noget du skal have dårlig samvittighed over at have lyst til eller brug for, for de høster frugten af det i den sidste ende; nemlig dit ekstra overskud og din glæde. Måske det endda kan gøre at man har energi til at tage en ekstra tur på legepladsen, eller at have sex. Det er jo kun en win-win situation også at prioritere sig selv og sine egne behov. Desuden har jeg erfaret at det er skide fedt lige at komme til at savne sin familie lidt. Gensynsglæden er kæmpestor, også selvom man kun har været væk i et par timer.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fryser-mad